Raceverslag Hankook Finale Races 18 t/m 20 oktober 2019

Hankook Finale Races 2019

Het seizoen zit er alweer bijna op, nog slechts 1 raceweekend te gaan en dan is het raceseizoen van 2019 alweer voorbij. Het gaat veel te snel als het seizoen eenmaal weer is begonnen. We vinden het ook jammer dat er dit jaar maar zeven weekenden op de planning stonden, waar het er normaal acht waren. Echter mag dat de pret niet drukken en zijn we blij dat we nu nog 1 keer kunnen vlammen op ons thuiscircuit in Assen. Uiteraard zijn we driedubbel gebrand op een podium, na alle pech die we de voorgaande races en tijd hebben gehad. Maar daar hebben we het nu niet meer over, er is een nieuwe motor ingebouwd in de auto en alles ziet er goed uit voor de Hankook Finale Races op “ons” circuit in Assen.

Dit weekend belooft een extra speciale te worden. Waarom? Om meerdere redenen. Na het niet kunnen deelnemen op Spa Francorchamps, is dit natuurlijk onze kans om weer te schitteren. Daarnaast komen er maar liefst 200 gasten naar onze hospitality dit weekend, wat meer is dan ooit. En last but not least, dit weekend zijn de afscheidsraces van Peter gepland. Nog 1 keer stapt hij samen met Marcel in de BMW om (hopelijk) een podiumplaats of twee binnen te slepen. Voor Marcel ook een geluk bij een ongeluk, want het worden na de val van zijn fiets en de operatie aan zijn sleutelbeen ook voor hem weer zijn eerste races. Op naar een mooi weekend samen en natuurlijk een topprestatie!

Hankook 2

Donderdagmiddag wordt er om 15.00 uur afgesproken bij de thuislocatie van het team om vanaf daar samen te vertrekken naar Assen. De trailer is al eerder die week ingeladen, dus is het straks alleen een kwestie van instappen en gaan met die banaan. Er wordt op het circuit een mooie, ruime plek uitgezocht in de paddock, want met zoveel gasten, wordt het extra deel van de hospitality dit keer ook opgebouwd. Nadat er een Hollandse maaltijd bestaande uit gehaktballen, boontjes, rode kool en aardappels is genuttigd, gaan de heren aan de slag met het opbouwen. Zo is alles mooi op tijd klaar voor de dag van morgen.

De vrijdag brengt een druk programma met zich mee. Om negen uur staat de eerste vrije training op de planborden welke om half 11 al wordt gevolgd door vrije training twee. Dan is er even tijd om te genieten van een pannenkoekenlunch, waarna om vijf voor twee begonnen wordt met de kwalificatie. Daarna is er om vijf uur nog een keer de kans om gebruik te maken van een derde en laatste vrije training voor de races van het weekend. Op de zaterdag staat er vervolgens een race gepland voor ons van vier tot vijf uur en op zondag rijden we mooi midden op de dag. Om half twee staat er een gridwalk op het programma, waarna we om kwart over twee aan de race zullen beginnen.

De weergoden lijken ons dit weekend niet echt goed gezind. Zoals het er nu uitziet gaat het regenen, veel regenen en dat is natuurlijk niet waarop je hoopt als er veel gasten komen. Vrijdagochtend is het echter, tot onze verbazing, wel droog. Tijd om te gaan trainen dus! Marcel neemt plaats in de auto , scheurt de baan op en gaat aan de slag. Halverwege de training geeft hij het stuur over aan Peter, zodat ook hij het gevoel weer krijgt in de auto en op de baan. Hij zegt zelf: “ het is eigenlijk net fietsen, dat verleer je ook niet. Het voelt meteen weer vertrouwd.”  Dat belooft nog wat voor onze concurrentie!

Hankook 1

Van de Maat geeft ook aan dat de training lekker ging en dat de auto echt geweldig aanvoelt. Er hoeft tussen de trainingen door dan ook bijna niks te worden gedaan door de monteurs. Ook wel eens een keer fijn, zeker als je bedenkt hoe hard ze twee weken geleden op Spa nog aan het werk waren om de nieuwe motor in de auto te installeren! Jammer genoeg lijkt de pech nog niet voorbij voor het team. Marcel is nog geen kwartier op de baan tijdens de tweede training, als we horen dat hij de auto heeft moeten stilzetten. Het lijkt erop dat er of een aandrijfsas kapot is of dat de bak het heeft begeven. We hopen maar op het eerste, want anders is ons raceweekend nu al voorbij….

Als de auto is teruggebracht naar de hospitality, gaan de monteurs meteen opzoek naar de oorzaak van het probleem. Zou het mee- of tegenvallen? Gelukkig valt het mee, er klinkt zowaar een schreeuw van opluchting als blijkt dat er “enkel een aandrijfas is afgebroken”. Deze hebben we bij ons, dus wordt deze direct vervangen en blijft er toch wat tijd over om ook nog even een lunch te nuttigen. Inmiddels komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht vallen en neemt de wind ook flink toe. Tijd om de tent nog even extra vast te zetten en de slicks te verwisselen voor regenbanden, voor we de baan op gaan om te kwalificeren.

Hankook 8

Omdat de kwalificatie vandaag maar twintig minuutjes duurt en Peter tijdens de tweede training niet heeft kunnen rijden, wordt er besloten dat Marcel de quali alleen voor zijn rekening neemt. Hij kent de auto immers beter in deze omstandigheden vanwege zijn ervaringen tijdens de rest van het seizoen. Zijn rondetijden zijn goed en hij wordt elke ronde alleen maar sneller. We weten dat we 15 resultaatseconden gaan krijgen, omdat Schreurs meedoet als gastcoureur, dus we proberen zo ver mogelijk naar voren te kwalificeren om dat te compenseren. In de laatste ronde weet Van de Maat zijn beste tijd neer te zetten, wat resulteert in een 7de startplek voor race 1 en een 6de startpositie voor race 2. Een keurig resultaat op een natte baan, zeker als je bedenkt dat de onderlinge verschillen zeer klein zijn. Sterker nog we hebben nog nooit zo dicht bij de voorwiel aangedreven auto’s gezeten onder deze omstandigheden!

Bij terugkomst in de hospiltity wordt afgesproken om ook deel te nemen aan de derde training later vanmiddag. Hier zal Peter voornamelijk aan de slag gaan om zijn wedstrijdritme weer terug te vinden. Deze training voor hem verloopt soepel, hij krijgt de kans om even op een natte baan te rijden en daarna op een baan die weer deels opdroogt. Het is voor hem hoe dan ook om nog een beter gevoel te krijgen in de auto. Dit ook omdat hij vanmorgen slechts een kwartiertje heeft gereden en hij natuurlijk tijdens de races op zaterdag en zondag wel goed wil presteren.

De zaterdag lijkt voor ons een vrij rustige dag te worden, er komen wel wat businessclubleden om ons aan te moedigen, maar haasten hoeven we ons zeker niet. Aan de auto hoeft niet veel te gebeuren, behalve een flinke poetsbeurt na een bezoekje aan het grasveld van Marcel. De auto zit onder de modder en dat kan natuurlijk niet voor de airtime. Er wordt gezellig gekletst, genoten van broodje met knakworst en afgewacht wat het weer gaat doen. Voor de race komt het team nog even samen om de tactiek voor deze race door te spreken. Hoe gaan we het doen als het gaat regenen, wie doet wat tijdens de pitstop en wie gaat deze race starten?

Hankook 4

Afgesproken wordt dat Marcel als eerste plaatsneemt in de auto en dat hij tijdens de verplichte pitstop het stuur overgeeft aan Peter. Best een gek idee dat er vandaag weer twee coureurs deelnemen namens het BS-Racing Team, maar eigenlijk voelt het vooral vertrouwd. We gaan dan ook met een goed gevoel naar de baan. Iedereen is kalm als de bolides van start gaan en we zien dat Marcel als een speer uit de startblokken komt. Binnen een ronde weet hij al drie plekken goed te maken en rijdt hij rond op plaats vier. Zijn inhaalrace is echter nog niet klaar, want hij weet ook de derde positie over te nemen tijdens zijn stint. Na een klein halfuurtje duikt hij dan ook op die plaats de pits is voor de wissel.

Schreurs weet natuurlijk dat hij 15 seconden langer moet wachten voor hij zijn voet op het gaspedaal mag zetten, maar gaat er alles aan doen om deze podiumpositie vast te houden. Hij zal daarvoor echter wel op jacht moeten, want hij keert als vijfde terug op de baan. Het lijkt erop dat ook hij extra pepers heeft gegeten vanmiddag, want hij weet al snel de 4de plaats terug te veroveren. Helaas lijkt hij dan alleen niet opgewassen tegen de Seat Leon van Dennis de Borst en Stan van Oord, dus valt hij weer even terug naar plaats vijf. Nog steeds twee plaatsen winst ten opzichte van de start. Echter krijgt Schreurs de 4de plaats toch weer terug in handen, als de Seat vlak voor het einde van de race stilvalt. Een prachtig resultaat op deze zaterdag, wat ons extra vertrouwen geeft in een podiumplek voor morgen.

Hankook 6

Zaterdagavond neemt iedereen plaats aan tafel en wordt er Chinees gegeten. Ondertussen wordt er druk gepraat over de race van morgen, maar ook over het afgelopen seizoen. We kunnen ons nog niet helemaal voorstellen dat het na morgen voorbij is, maar hebben wel heel veel zin om het onze businessclub nog een keer helemaal naar de zin te maken. Zo zal er morgen live-entertainment zijn, een warm- en koud buffet en mogen we onze nieuwe teamjassen showen, waarvoor nogmaals dank aan Moderna Direct.

Op zondag begint de hospitality al vroeg vol te stromen, helaas is het weer dan nog niet echt fantastisch. Droog is het wel, maar het is enorm mistig. Dit zorgt er meteen al voor dat de eerste race van de dag niet op tijd kan starten en er dus vertraging wordt opgelopen. Voor ons mag het de pret niet drukken en we werken gestaag door aan onze catering. De koffie is bijna niet aan te slepen, maar dat geeft al wel aan hoe gezellig het allemaal is! Vandaag heerst er iets meer spanning bij het team, want voor zoveel mensen wil je het natuurlijk wel goed presteren! Door de 4de plaats van gisteren, vallen 5 van onze resultaatseconden weg, maar dat betekent ook dat er nog 10 overblijven voor de race van vanmiddag.

Ook nu komt het team nog een keer samen om door te spreken hoe we alles aanpakken tijdens de race. Helaas volgt dan ook de mededeling dat de gridwalk die op de planning stond niet door kan gaan vanwege de eerdere vertraging, maar dat onze race nu wel gewoon op de normale tijd aanvangt. Marcel neemt wederom als eerste plaats in de auto en het is Peter die zowel de race, als zijn carrière als coureur, vandaag zal eindigen. Wij zijn er klaar voor, laat dat podium maar komen!

Hankook 5

Van de Maat komt werkelijk als een raket uit de startblokken. We kunnen er nauwelijks tegen knipogen of hij komt al voorbij op plaats twee. Zijn rondetijden zijn geweldig en we weten dan ook dat de eerste plek overnemen, binnen handbereik is. Nog geen twee rondjes later voegt Marcel al de daad bij het woord en neemt de 1ste plaats over van Rene Steenmetz. Jammer genoeg worden daarbij wel tracklimits overschreden en resulteert dit in een extra tijdstraf van 3 seconden tijdens onze pitstop. Echter zien we ook dat Van de Maat zo hard rijdt, dat hij een voorsprong weet op te bouwen op de rest van het veld. We geven een podiumplek dan ook zeker nog niet op als het tijd is onze stop te maken.

Schreurs staat klaar om het stuur over te nemen en weet wat hem te doen staat, eindigen op het podium. Dat is waarvoor we zijn gekomen en dat is ook waarmee we naar huis willen gaan. Als Peter nog maar net in de auto zit, zien we dat we nog een keer 10 seconden tijdstraf krijgen voor het overschrijden van tracklimits, tijdens de stint van Marcel. Iets waar we het niet mee eens zijn en waarna Marcel ook meteen naar de wedstrijdleiding gaat. Echter gaat ook Schreurs als een brandweer en weet hij 11 seconden weg te rijden bij de nummer drie van het veld. Dat zou betekenen dat we, ondanks deze tijdstraf, alsnog op het podium plaats mogen nemen!

Hankook 3

Als we boven de pitstraat kijken en zien dat driekwart van de supporters ons daar wel heen wil schreeuwen, zorgt dat wel even voor een kippenvelmomentje. Peter vecht voor wat hij waard is, maar ook hierin ziet de wedstrijdleiding een overtreding van de regels. Dit betekent dat we 20 seconden opgeteld zouden krijgen bij ons uiteindelijke resultaat. Hiermee vallen we uiteraard van het podium af en zakken we terug naar plek zeven. Echter geeft het BS-Racing Team natuurlijk nooit op. Als de BMW dan ook over de finish is gekomen, gaan Van de Maat en Schreurs nog een keer samen naar de wedstrijdtoren.

Nadat beide heren hier hun verhaal hebben gedaan, worden 10 van de 20 seconden kwijtgescholden, helaas net geen podium meer, want de nummer 3 wist zijn achterstand terug te brengen tot 9 seconden. Maar wel een 4de plaats i.p.v. een zevende. En dat terwijl we als tweede het zwart/wit geblokt hebben gezien. Onze geweldige businessclub deert het dan ook niet dat we geen echt podium hebben gereden, zij zien onze race als een overwinning en zo gaan we het dan ook met z’n allen vieren! Het feest breekt los en het blijft nog lang gezellig in de hospitality bij ons team. Er wordt op stoelen gedanst, een polonaise gelopen en het is alweer donker als de laatste mensen naar huis toe gaan. Moe maar voldaan breekt het team de hospitality af. Het zit erop, het seizoen van 2019 is voorbij en wat zijn we trots op de prestaties die we hebben geleverd. Op het harde werken van onze geweldige vrijwilligers en op de onvoorwaardelijke steun van onze businessclub. Bedankt voor weer een prachtig racejaar en heel, heel graag tot ziens  in 2020!

75282319_2450457468364616_3922782055947042816_o