Raceverslag Supercar Madness Circuit Zolder (B) 16 t/m 18 juli 2021

Supercar Madness Circuit Zolder (B) 2021

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver! Ons eerste raceweekend van 2021 stond voor de deur. Uiteraard hebben wij hier echt superhard naar toegewerkt en enorm naar uitgekeken. Onze laatste races dateren alweer van september vorig jaar, dus het werd de hoogste tijd om weer eens de competitie aan te gaan met de rest van de coureurs en te vechten voor een podiumplaats. Waar konden we dat beter doen dan op het circuit van Zolder in België? Daar waar we al vele successen hebben behaald!

Voorafgaand aan het raceweekend is er een week eerder op hetzelfde circuit op de donderdag deelgenomen aan een testdag. Dit is belangrijk omdat de auto volledig opnieuw is opgebouwd en er op diverse punten naar verbetering is gezocht. Hoe reageert de BMW op alle veranderingen die tijdens het winterproces zijn doorgevoerd? Hoe zit het met Marcel, voelt hij zich op z’n gemak in de auto en op het circuit?

De testdag kende in de ochtend verschillende uitdagingen en er konden maar 10 rondes gereden worden. Gelukkig denken wij niet in problemen, maar in oplossingen en werden deze ook snel gevonden. De middag was dan ook zeker erg productief, want er werden nog eens 52 extra rondes op de teller gezet. Marcel en de M3 GTR konden elkaar goed vinden en de tijden waren sneller dan ooit. Al met al zeker een geslaagde dag dus, waarmee we goed verder kunnen bouwen naar de races een week later.

De laatste week voor vertrek wordt er de laatste hand aan de auto gelegd en op de dinsdagavond wordt alles ingepakt en klaargemaakt voor vertrek. Op deze manier kunnen Johan en Derk donderdagochtend al vrij op tijd vertrekken met de truck en trailer, waarna later in de middag ook de rest van het team richting België zal vertrekken. De hospitality wordt gewoon opgezet, ondanks dat er nauwelijks publiek aanwezig kan/mag zijn. Iedereen is ingedeeld in zijn/haar eigen bubbel en wordt geacht zich daaraan te houden. Het is uiteraard erg jammer, maar we gaan er alles aan doen om er een mooi weekend van te maken samen.

Vrijdag belooft het een drukke dag te worden voor het team, er staan voor die dag twee trainingen op het programma, met aansluitend de kwalificatie voor de races van zaterdag en zondag. Op de zaterdag komen we rond de klok van 11.00 uur in actie tijdens de eerste race, terwijl de tweede race op de planborden staat voor zondagmiddag rond de klok van 4 uur. Eerst maar eens lekker slapen en kijken wat de trainingen voor ons in petto hebben.

Daar kunnen we eigenlijk redelijk kort over zijn zo blijkt vrijdag, het is namelijk behoorlijk nat. De eerste training valt dan ook redelijk in het water (letterlijk en figuurlijk). We gaan de baan wel even op, maar het is natuurlijk niet wat we van te voren hadden gehoopt. Tijdens de tweede training is het weer al een stuk beter, maar het is nog best vochtig op de baan en dus geen optie om met slicks te rijden. We zijn voor nu dan ook op zoek gegaan naar de juiste regenafstelling (voor het geval dat) en deze is door het team gevonden. Hoewel we natuurlijk hopen op een droge kwalificatie en races! Gelukkig knapt het weer nog verder op en schijnt ’s middags tijdens de kwalificatie het zonnetje op de droge baan.

Marcel twijfelt niet, hij gaat meteen vol gas om een toptijd neer te zetten om te mogen starten. Hij heeft te maken met behoorlijk wat verkeer, waardoor hij, zeker in het begin, niet de tijd op de klok kan zetten zoals gehoopt. Maar dan, de tijd neemt af en in de laatste ronde is de baan even vrij. Als een duuveltje uit een doosje trapt Van de Maat het gaspedaal naar beneden en weet hij zich voor race 1 te kwalificeren op de 2de plaats, op slechts 1 tiende van pole position (met een tijd van 1.36.736 sec). Nog nooit eerder hebben wij onder de 1.38 sec. weten te rijden. Een waanzinnige uitkomst voor de eerste race van het seizoen tussen alle toppers! De top 5 zit binnen 4 tienden van een seconde. Ook de tweede tijd is nog lang niet gek, want de zondag mag hij vanaf plaats vier de race aanvangen. Een mooi begin dus van dit weekend! Op naar de dag van morgen!

Zaterdag staat ons een warme dag te wachten volgens de weergoden, op zich komt Marcel met onze auto dan altijd erg goed uit de verf, maar het betekent ook dat we ervoor moeten zorgen dat we het hoofd, figuurlijk en letterlijk, cool moeten houden. Gelukkig is de race niet vol in de middag, dus we gaan rond de klok van half 11 vol vertrouwen naar de startopstelling. Dat vertrouwen blijkt niet ongegrond. Al bij de start komt Marcel goed weg en vrij vlot weet hij de Hyundai van De Borst en Van Oord, welke zijn gestart op plek 1, te verschalken. Bart Arendsen is dan de enige die nog voor hem zit en samen weten ze een klein gaatje te trekken ten opzichte van de rest van het veld. Dat blijft eigenlijk ook zo tot de verplichte pitstops, wat natuurlijk een heerlijk gevoel oplevert.

In de pits staat het team al klaar om Van de Maat op te vangen voor zijn stop, waar hij verplicht 15 seconden langer stil moet staan. Dit omdat hij als “nieuweling” deelneemt aan het seizoen, daar waar de andere coureurs al meerdere raceweekenden hebben gereden. Maar ondanks die resultaatseconden, blijft het podium volop in zicht. De stop verloopt geweldig en had zelfs niet beter kunnen gaan. Dat geeft veel vertrouwen voor het halfuur wat nog op de klok staat.

Marcel keert als 3de terug op de baan en weet dat er nog meer stops en ook resultaatseconden zijn voor de concurrentie. Hij blijft zich dan ook vooral focussen op zichzelf en de rondetijden die hij rijdt. Met het gevolg dat hij uiteindelijk de tweede plaats weer in handen heeft en nog steeds vecht met de donkerblauwe BMW van Bart Arendsen. Het is een mooi gevecht vooraan waarbij Van de Maat een voorsprong van 20 seconden weet op te bouwen naar de nummer 3 Ruud Olij. Op Arendsen weet hij met de knaloranje bolide ook in te lopen en hij weet ook dat een tweede plaats tijdens de eerste race een fantastisch resultaat zou zijn.

Maar dan slaat het noodlot toe, met nog een paar minuten op de klok en hooguit 3 rondes te gaan. De motor valt op het rechte stuk uit, het gaspedaal reageert helemaal nergens meer op. Van de Maat probeert met een harde reset de auto weer aan de praat te krijgen. Eerder was dit nog wel eens de juiste oplossing, maar dit keer mag het helaas niet baten. Hij doet alles wat binnen zijn macht ligt, maar auto valt uiteindelijk volledig stil zo’n 20 meter van de ideale racelijn.

Nu is het zaak de auto weer startklaar te krijgen voor morgen. Van de Maat is helemaal kapot na race, hij heeft gevochten voor wat hij waard is en de warmte in zin hoofd speelt hem lichtelijk parten. Ondanks dat gaat hij samen met het team op zoek naar de oplossing voor morgen. Er wordt een extra ECU opgehaald vanuit Breda en ook andere teams denken met ons mee. Waarvoor onze grote dank!

De monteurs werken tot middernacht door en ook de volgende ochtend wordt er alweer vroeg gesleuteld. Ook wordt onze Engelse data engineer op afstand ingeschakeld en kijkt een uur lang live mee. Zo gaat het eigenlijk de hele dag door, tot 5 minuten voor de race wordt er echt alles aan gedaan om maar weer te kunnen starten. Helaas heeft het niet mogen baten en kan er niet worden deelgenomen aan de tweede wedstrijd van het weekend. Het is ons nog nooit eerder overkomen dat wij vanwege een technisch probleem niet konden starten. Er zit niks anders op dan de race met het team te aanschouwen en toe te werken naar het volgende weekend in Assen.

Terwijl de tweede race in volle gang is, besluit Marcel de pits op te zoeken tijdens de verplichte pitstops en daar blijkt wel dat het racebloed stroomt waar het gaan kan. Hij schiet te hulp bij het team van Harders Plaza waar de auto stil valt en zorgt ervoor dat Robert van den Berg toch zijn weg kan vervolgen op het circuit en de race uit kan rijden. Mooi om te zien dat er dit jaar een veld van sterke rijders staat die bereidt zijn elkaar te helpen in geval van pech of nood.

Ondanks dat er dit weekend geen punten mee naar huis komen in Rijssen, houden we ons zeker ook vast aan het geweldige gevoel van de kwalificatie en de eerste 55 minuten in de eerste race hier op Zolder. We kwamen mee vooraan in het veld, terwijl we voor het eerst weer in actie kwamen dit seizoen. De auto is dus op de top van zijn kunnen, net als onze teamleden. We gaan alles in zijn werk stellen om de auto zo snel mogelijk weer gereed te maken voor Jack’s Racing Day het weekend van 7 & 8 augustus. Laten we hopen op een keiharde revanche op ons thuiscircuit in Assen, hopelijk onder uw aanmoediging! Gisteren heeft het team het probleem al opgelost. De geleende ECU hebben wij met de module Drive by Wire uitgebreid, onze data ingeladen en de motor liep weer geweldig mooi. Onze ECU is dus defect gegaan en hopelijk kan Motec (het merk van het management systeem) onze ECU weer herstellen. Wij gaan ervoor, op naar Assen!