The Dutch Supercar Challenge

Supersport Klasse

De Supercar Challenge wordt georganiseerd door Dick van Elk en Renate Vissers, met de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Er wordt gewerkt onder de “paraplu”van V-Max Racing Management B.V. (VRM) uit Breda, die de gehele administratie voor zijn rekening neemt.

Anders dan bij de “Cupklassen” die Nederland rijk is, is er geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. VRM is onafhankelijk en draait geheel op de inschrijfgelden en sponsorbijdragen. Hierdoor kan de Supercar Challenge een geheel eigen weg volgen. Uitgangspunt is het organiseren van autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen- en buitenland. Hierbij wordt de stelregel aangehouden dat het circuit in maximaal 1 dag bereikbaar moet zijn.

De races: In de afgelopen jaren zijn er ruim 100 races verreden tijdens grote evenementen op tal van circuits, zoals natuurlijk het Duinencircuit van Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Maar ook de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps in Belgie, Nurburgring, Hockenheim, Oschersleben en de Eurospeedway Lausitzring in Duitsland en het GP-circuit van Silverstone in Engeland stonden op het programma. Ook in het seizoen 2013 is de Supercar Challenge weer actief op verschillende circuits.

11222660_828974490512930_97582483981581807_o

Het format: Er is in de afgelopen jaren een format ontwikkeld die het mogelijk maakt met twee rijders een wagen (en de kosten) te delen. De races in het kader van de Supercar Challenge vinden altijd plaats in het weekend. Op de vrijdag zijn er de vrije trainingen van 30 tot 60 minuten, op zaterdag de kwalificaties en de eerste race en op zondag een tweede race. De races duren minimaal 45 en maximaal 60 minuten in verband met het verbod op tanken en een verplichte pitstop.

De klasse: In de Supercar Challenge wordt gereden met zeer verschillende wagens met verschillende motorvermogens. Er is een indeling gemaakt in zeven divisies; Super GT, GT, GTB, Supersport, Sport I, Sport II en Superlights. Deze indeling is gemaakt op basis van de verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen. Marcel en Peter komen met de BMW M3 E46 in actie binnen de Supersport.