Teampresentatie 2019

Het seizoen is officieel geopend! Onze eerste testdag op het Circuit van Zolder zit erop en ook de teampresentatie is geweest. Dit jaar was onze presentatie aan de businessclub extra bijzonder en ook wel een beetje emotioneel. Want ook in een “stoere mannenwereld”, zoals de autowereld vaak wordt omschreven, zijn emoties uiteraard gewoon aanwezig. Dit jaar namen we namelijk afscheid van een aantal teamleden die al vanaf dag 1 bij het team betrokken waren.

Eind vorig jaar maakte Peter bekend zich na het afgelopen seizoen terug te trekken als coureur. Dit betekent niet dat hij het team verlaat, alleen dat hij een andere invulling aan zijn rol binnen het team gaat geven. Samen met Marcel blijft hij gewoon eigenaar, alleen tijdens de raceweekenden zal hij niet meer in de auto stappen (met uitzondering van 1 speciale race*) of altijd aanwezig zijn.

Teampresentatie 2Teampresentatie 1

 

 

 

 

 

 

 

Het terugtreden van Peter als coureur, betekende ook dat zijn ouders, Egbert en Loes, stoppen als teamleden. Vanaf dat Peter een jongen van een jaar of 11/12 was hebben ze hem altijd begeleid en, na zo’n 25 jaar, houdt het natuurlijk ook een keer op. Uiteraard vinden wij dit erg jammer, maar begrijpen en respecteren wij deze keuze volledig. We gaan ze enorm missen en zijn hen dankbaar voor alles wat ze voor het gehele BS-Racing Team hebben betekend.

Helaas verlaat ook onze data-engineer, Bas Kok, per dit seizoen het team. Hij heeft het te druk gekregen met zijn eigen onderneming, BK Colorworks en kan op dit moment de tijd niet meer vrijmaken elk weekend mee te gaan. Omdat hij ons, gelukkig, niet helemaal wilde missen, heeft hij besloten zich aan te sluiten bij de businessclub en mee te gaan sponsoren! Ook Wim Lucas, Gerke Reinemans en Julian Kok hebben het op dit moment te druk met andere zaken, waardoor zij niet bij alle races aanwezig kunnen zijn. Wel willen zij betrokken blijven als back-up, dus u ziet ze vast nog wel eens op het circuit verschijnen! Hier zijn wij uiteraard heel erg blij mee!

2019 teampresentatie Teampresentatie 3

 

 

 

 

 

 

 

Naast het feit dat er afscheid werd genomen, werden er ook nieuwe teamleden gepresenteerd! Zo komen Derk Vos en Rien Dreijer het BS-Racing Team vanaf dit seizoen ondersteunen waar zij kunnen. Heren, ook via deze weg van harte welkom!  De rest van het team blijft in de vertrouwde samenstelling, waar we, vanzelfsprekend, heel erg blij mee zijn! We gaan er met z’n allen een heel mooi seizoen van maken, waarin we volop gaan strijden voor, wederom, een plek binnen de top 3 (en wie weet het kampioenschap!).

* Omdat Peter vorig jaar helaas de pech had dat de laatste race niet zo eindigde als gehoopt, hij werd over het hoofd gezien door een achterblijver, trekt hij in juli nog 1 x zijn race-overall aan! Tijdens de Blancpain Sprint Cup races in Zandvoort komt hij nog 1 keer samen met Marcel in actie om zijn carrière als coureur, hopelijk, af te sluiten voor een groot publiek, een volle hospitality en natuurlijk met een mooie overwinning! Voor het zover is komen we eerst nog in actie op Magny Cours, Zolder en het circuit van Spa Francorchamps, maar noteer het weekend van 14 juli alvast in uw agenda om bij deze, extra bijzondere, race aanwezig te zijn!

Teampresentatie 4 Teampresentatie 2019 5

Leave a comment